Bali James foodevent en wijnproeverij in Breda

door Goodfoodmix

Bali James

Voor het foodevent en de wijnproeverij in het restaurant Bali James waren mijn man en ik uitgenodigd door Detty Janssen om dit evenement bij te wonen. Ik werd er op geattendeerd door Rian Rijgersberg en het leek mij heel leuk om bij dit evenement aanwezig te zijn. Er waren verschillende foodbloggers, (hobby)koks en nog meer foodliefhebbers aanwezig. We werden vriendelijk ontvangen door Detty. Nadat we plaatsnamen aan de gezellige lange tafel werden we vriendelijk welkom geheten door de eigenaren chefkok James (Jimmy) en zijn vrouw. We kregen een introductie over de gangen die geserveerd zouden worden. Michael de vinoloog gaf ons een introductie over de verschillende wijnen die bij de verschillende gangen werden geserveerd. Dit is een uniek concept, want bij rijsttafels denk je niet meteen eraan om dit te combineren met wijn. Deze verrassende combinaties zijn overigens heel goed te combineren en smaakten perfect samen. Naast de beroemde rijsttafel van dit restaurant, werd er ook seafood, lamsvlees, en Babi Guling (super mals varkensvlees) geserveerd.

Iedereen die in Breda woont kent het gastvriendelijke restaurant, het restaurant dat authentieke Indonesische gerechten serveert in een prachtig interieur. De nachtburgemeester en de ambassadeur van Indonesië waren zelfs aanwezig en komen hier ook vaak eten. Ben je van plan om naar Breda toe te gaan, dan moet je echt een bezoek aan dit restaurant brengen: http://restaurantbali.com/

Het was een geslaagde en gezellige avond en mijn man en ik willen Detty en de eigenaren van Bali James hiervoor bedanken.

We kregen ook nog een goodie mee van Rantang Boy, leuke en handige Rantangs (kleurrijke etensdragers om eten in te bewaren en mee te nemen voor iemand anders)

En nu volgen de foto’s:

Bali James 1

Bali James 2

De beroemde rijsttafel

Rijsttafel 7

Rijsttafel 1

Rijsttafel 2

Rijsttafel 4Rijsttafel 6Seafood

Krab en kreeft

Kreeft

Octopussy

Octopussy 2

Gamba's (2)De wijnen

Wijnen

Nogmaals bedankt Bali James en Detty, we komen zeker terug en hopelijk zullen jullie nog veel meer gasten krijgen door jullie innovatieve concept: rijsttafels en wijn gecombineerd.

Groeten van Roshni en Benjamin.

You may also like

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.