Thaise salade


Deze salade is geïnspireerd op de Thaise keuken. Het is een pittige, frisse salade met o.a. pittig gekruid kipgehakt en muntblaadjes. Ik had een keer een Thaise salade genaamd Laab bij een restaurant in Den Haag besteld en deze viel goed in de smaak, dus ik besloot om deze zelf te gaan klaarmaken. En deze was goed gelukt en smaakt heerlijk!

Thaise salade

Het recept voor 4 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 60 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo kipgehakt
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 handvol muntblaadjes fijngemalen
  • Laat een paar muntblaadjes heel
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 2 grof gesneden rode uien
  • sap van 2 limoenen
  • 4 fijngemalen chilipepers
  • 4 teentjes fijngemalen knoflook
  • 1 handvol amandelen
  • een halve komkommer in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels vissaus van Conimex
  • 4 kleine Maggi bouillonblokjes
  • Zwarte peper uit de molen, chilipoeder naar smaak

Bereidingswijze

  • Verwarm een pan en laat deze heet worden en doe de zonnebloemolie erbij, laat het warm worden en doe de knoflook erbij en bak de knoflook lichtbruin en doe de kipgehakt in de pan erbij.
  • Voeg de muntblaadjes (behalve de paar die je heel moet laten), koriander, rode uien, limoensap, chilipepers, amandelen, vissaus, bouillonblokjes, zwarte peper en chilipoeder toe in de pan en meng het geheel door elkaar met een lepel. Bak het geheel in 40 minuten gaar. En zet het vuur uit.
  • Meng de stukjes komkommer en muntblaadjes door het geheel en serveer samen met muntthee, zoals op de foto. De muntthee klaarmaken: kokend water met een bosje muntbladeren met steel laten weken in het hete water en dan heb je een frisse thee voor erbij.
  • Genieten maar!!

Deze warme salade is goed bevallen en lekker gezond.

Wat vind jij ervan en zou je deze salade ook een keer willen klaarmaken?
Nog meer salade tips: https://goodfoodmix.nl/?s=salade&submit=Zoek

Veel kookplezier weer!

Groetjes,

Roshni

Reacties zijn gesloten.