Mango kip spekjes salade

Deze warme salade is precies de juiste mix van zoet, zout en kruidig. Het zoete komt van de mango en zoete ketjap, het zoute van de dobbelsteen spekjes en het kruidige van de kruidige kipdijfilet. Lees snel verder voor het recept…

Mango kip spekjes salade

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote eetrijpe mango in blokjes gesneden (Jumbo)
  • 4 stukken kipdijfilet (ongeveer 350 gram)
  • 150 gram gerookte dobbelsteen spekjes (Jumbo)
  • 200 gram voorgesneden ijsbergsla melange (AH)
  • 60 gram rucola voorverpakt (Jumbo of AH)
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • gerookte paprikapoeder naar smaak
  • zwarte peper uit de molen naar smaak
  • gedroogde knoflook uit de molen naar smaak

Bereidingswijze

  • Verwarm de pan en voeg de dobbelsteen spekjes toe en bak deze in 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Snijd de kipdijfilet in stukjes en voeg deze toe in de pan. Meng het geheel met de spekjes. Bak in 25 minuten gaar.
  • Snijd tussentijds de mango.
  • Voeg de zoete ketjap, paprikapoeder, zwarte peper en knoflook toe bij de kippendijen.
  • Bak het geheel 5 minuten door.
  • Serveer het warm op de ijsbergsla melange en rucola en strooi de stukjes mango eroverheen.
  • Wauw je hebt een super lekkere warme salade klaargemaakt en eet smakelijk!!

Wat vind jij van deze warme salade?

Nog meer tips om de meest lekkere salades klaar te maken? Check: https://goodfoodmix.nl/?s=salade&submit=Zoek

Tot de volgende keer en veel kookplezier weer!

Groetjes,

Roshni

Reacties zijn gesloten.