1,2K
Dit is het lekkerste ijsje dat ik ooit heb gegeten. De ijsjes van kokoscrème hebben een subtiele, zeer romige kokossmaak. De ijsjes bevatten weinig ingrediënten en zijn dus makkelijk klaar te maken. Smelt een paar blokjes pure chocolade en serveer er wat kokospartjes bij en je hebt een ware tropische verrassing.
Het recept voor 4 personen
Tijdsduur voorbereidingen 10 minuten, tijdsduur in vriezer 3 uur.
Ingrediënten
- 2 blikjes blue elephant coconut cream te koop bij Albert Heijn, per blikje 165 ml
- 1 vanillestokje
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel suiker
- 4 blokjes pure chocolade
- 4 blokjes kokosnoot partjes (in bakjes te koop bij Albert Heijn)
Bereidingswijze
- Je hebt een ijsblokjesvorm nodig, voor een paar euro kun je dit kopen bij de Blokker of Ikea bijvoorbeeld. Ik heb een bloemetjesvorm gebruikt, gekocht bij de Ikea.
- Pak een grote schaal en doe er de kokoscrème, honing en suiker bij.
- Snijd het vanillestokje door de helft en schraap de binnenkant eruit en voeg toe in de schaal.
- Roer het geheel een paar minuten om, zodat alle ingrediënten zich goed kunnen mengen.
- Giet met een kannetje de substantie in de ijsblokjesvormpjes.
- Doe de ijsblokjesvorm in de vriezer voor 3 uur.
- Haal de ijsblokjesvorm uit de vriezer en druk de vormpjes uit op een groot bord. Ik had er 16 gemaakt. Laat 5 minuten staan.
- Verwarm de chocolade voor 10 seconden in de magnetron, roer het daarna glad.
- Verdeel de ijsjes over 4 dessertglazen, giet de chocolade eroverheen. En serveer met een kokosnoot partje.
- En smullen maar!!
Wat vind jij van dit heerlijke ijsjes recept? Heb jij ook een heerlijk ijsjes recept, schroom niet en deel deze via het reactieformulier.
Je kunt mij ook volgen op Facebook, Instagram en Twitter! Zo houd ik je op de hoogte van mijn nieuwste recepten 🙂