Tip: lekkere BBQ met verfrissende fruitdrankjes voor misschien wel het laatste zomerse weekend dit jaar

door Goodfoodmix

BBQBarbecueën, iedereen verheugt zich erop in de zomer. Zodra het lekker weer is zie je overal rook uit de tuinen en balkons komen met een heleboel gezelligheid. Ik laat mijn BBQ avontuur van de laatste keer zien, het wordt komende dagen zomers weer, dus wie weet kan jij wat met mijn tips. Ik heb ook leuke tips voor zomerse fruitdrankjes, die zijn ook het proberen waard!

Het recept voor 4 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 50 minuten

Benodigdheden

  • 400 gram kipfilet
  • 1 grote sparerib van rond de 500 gram
  • 8 speklappen
  • 8 lamskarbonades
  • 500 gram kippenvleugels
  • Aardappelsalade (kant en klaar)
  • Satésaus naar keuze
  • 8 sate prikkers
  • 1 zakje Conimex sate marinademix
  • 5 eetlepels zoete ketjap
  • 2 eetlepels zoute ketjap
  • 6 bouillonblokjes van Maggi
  • 4 eetlepels Jamaican Jerk kruidenmix (te koop bij Jumbo)
  • 10 eetlepels honing
  • zwarte peper uit de molen
  • chilipeper uit de molen
  • scheut natuurazijn

“Om het makkelijk te houden heb ik voor een kant-en-klare aardappelsalade en kant-en-klare satésaus gekozen.”

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in blokjes en marineer met de Conimex marinade. Laat een halfuurtje staan.
  • Doe ondertussen de sate prikkers in een bak met koud water (zodat de stokjes niet zullen verbranden op de BBQ)
  • Marineer de spareribs met 4 eetlepels honing, 2 eetlepels Jamaican Jerk kruiden, 2 bouillonblokjes, 1 eetlepel zoete ketjap en wrijf de rib goed in. Laat dit ook een halfuurtje intrekken.
  • Marineer de speklappen met 2 eetlepels zoete ketjap, 2 bouillonblokjes, hussel het goed door elkaar en laat het ook een halfuurtje intrekken.
  • Was de lamskarbonades in water en een scheut azijn om de typische geur tegen te gaan.
  • Marineer de lamskarbonades met 4 eetlepels honing, 2 eetlepels Jamaican Jerk kruiden, 1 eetlepel zoete ketjap, 1 eetlepel zoute ketjap en 1 bouillonblokje. Laat ook een halfuurtje intrekken.
  • Marineer de kippenvleugels met 1 eetlepel zoete ketjap, 1 eetlepel zoute ketjap, chili- en zwarte peper uit de molen naar smaak, 2 eetlepels honing en 1 bouillonblokje.
  • Maak de BBQ heet en barbecueën maar!!
  • Serveer de aardappelsalade en de verwarmde satésaus erbij, smullen maar!!

Spareribs van de BBQ

Spareribs

Lamskarbonade van de BBQ

lamskarbonadeSpeklapje, sate en kippenvleugeltjes van de BBQ

BBQ mix

Mijn fruitdrankjes

fruitdrankjefruitdrankjes

zomerse drankjes

Het recept voor 4 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 10 minuten (de ijsblokjes een dag van voren)

Benodigdheden

  • handjevol frambozen
  • handjevol kersen
  • handjevol blauwe bessen ingevroren in ijsblokjes
  • ijsblokjes
  • 8 parten citroen zoals op de foto’s

Bereidingswijze

  • Doe de ijsblokjes, frambozen en kersen in een kan.
  • Doe de blauwe bessen een dag van te voren in een ijsblokjesvorm met water.
  • Doe de blokjes in glazen met de partjes citroen aan de rand van de glazen.
  • Na het serveren kan je de citroen in je glas doen, zo heb je een heerlijk citroendrankje!

Wat vind je van de BBQ tips en van mijn zomerse drankjes?

Bekijk ook mijn andere recepten, ik heb een duidelijke indeling van mijn foodblog, zodat je snel lekkere recepten kan vinden, check het menu.

Tot gauw weer en geniet nog even van het zomerse weer!!

 

You may also like

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.