Crispy zalm met Panko breadcrumbs

door Goodfoodmix

Een stukje zalm, maar dan net iets anders, zo smaken deze zalmmoten. De zalmmoten zijn o.a. gemarineerd met sojasaus en hebben een krokante laag van Panko breadcrumbs en zwarte sesamzaadjes.

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 stukken zalmfilet zonder huid
  • 70 gram Saitaku Panko breadcrumbs
  • 1 eetlepel zwarte sesamzaad
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 ei

Bereidingswijze

  • Doe in een kom de Panko breadcrumbs en mix de sesamzaadjes erdoorheen;
  • Dep de zalm droog op een groot bord, smeer het in met sojasaus en strooi er wat bloem overheen;
  • Klop het ei op in een andere kom;
  • Haal de zalmmoten door het opgeklopte ei;
  • En druk de zalmmoten op beide zijden in de breadcrumbs en sesamzaadjes mix;
  • Zet een koekenpan op laag vuur en als de pan binnen een minuut warm wordt, doe dan de zonnebloemolie erbij en laat dit binnen een paar minuten warm worden;
  • Leg de zalmmoten voorzichtig in de pan, dek af met folie en bak elke zijde af in 2 minuten op laag vuur (totaal dus 4 minuten);
  • Doe het vuur uit en laat 5 minuten staan, dan zijn de zalmmoten goed doorbakken. Serveer er bijvoorbeeld noodles of witte rijst bij.

Nog een recept met zalm bekijken? Zie: https://goodfoodmix.nl/zalm-krokant-huidje/

Of nog een ander visgerecht? Zie: https://goodfoodmix.nl/regenboogforellen-uit-de-oven/

Eet smakelijk en lieve kookgroet,

Roshni van Goodfoodmix

You may also like

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.