Heerlijke regenboogforellen, lekker en volop vitaminen. Je weet wat er gezegd wordt, 1 keer in de week vis eten is gezond, omdat het dus zoveel goede voedingsstoffen bevat. Daarnaast is het ook nog heel lekker. Ik heb een mooie schotel voor in de oven samengesteld. De kleurrijke groenten erbij maken het extra gezond en het staat ook mooi op je bord.
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 35 minuten
Ingrediënten
2 schoongemaakte regenboogforellen
4 tomaten
6 zoete aardappelen
Een halve komkommer
1 citroen
1/4 theelepel paprikapoeder
2 takjes peterselie
1 teentje knoflook
2 keer 50 gram roomboter
Zout naar smaak
Bereidingswijze
Ik heb de forellen al schoongemaakt gekocht. Spoel de forellen evt. even met koud water af en dep deze nog even droog met keukenrolpapier. Leg het op een bord klaar.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een grote ovenschaal in met boter.
Leg de forellen in de ovenschaal. Stop in de buikgedeelten de klontjes boter.
Snijd de groenten in stukken, plet het teentje knoflook, snijd de peterselie fijn. Doe het allemaal in de ovenschaal, hussel het door elkaar.
Doe de ovenschotel in de oven voor 30 minuten, let op iedere oven is anders.
Dien het kleurige geheel op, op 2 mooie grote platte borden.
Ik gebruik cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren. Met uw toestemming plaatsen we ook cookies van derden. Door op "Accepteren" te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van deze derden cookies. Klikt u op "Weigeren", dan worden deze cookies niet geplaatst.Cookies toestaanCookies weigerenPrivacy policy