Lekker en gezond: gebakken zalm in olijfolie, citroensap en zoete ketjap, al benieuwd?

door Goodfoodmix

gebakken zalm olijfolie en citroen

Lekker en gezond: gebakken zalm in olijfolie extra vierge, citroensap en zoete ketjap op een bedje van sla -samen met mijn favoriet- haricots verts omwikkeld in bacon 😉

De zalm met Omega 3 vetzuren, gebakken in olijfolie vol goede vetten en vitamine E samen met de citroensap vol vitamine C en met de rucola en eikenbladsla maken het geheel erg lekker en gezond. Ik heb erbij mijn favoriet klaargemaakt, namelijk gebakken haricots verts omwikkeld met bacon. Natuurlijk kan je de bacon ook weglaten en de haricots verts alleen bakken in olijfolie.

Goodfoodmix staat centraal om haar recepten uit verschillende keukens, maar ook om recepten die bestaan uit een mix van verschillende keukens (’totally mix’). Sommige recepten zijn onder te brengen in ‘party food’ en de ‘snelle keuken’. Dit recept hoort thuis in de ‘snelle keuken’. In het menu op de website zie je de verschillende categorieën die je kan aanklikken.

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 zalmmoten van ongeveer 100 gram per stuk
  • 80 gram rucola en eikenbladsla (pakje Albert Heijn)
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • snufje zout
  • paprikapoeder en zwarte peper  uit de molen naar smaak
  • 40 stuks haricots verts (1 pak Albert Heijn)
  • 16 plakjes bacon (per persoon 4 setjes haricots verts)

Bereidingswijze

  • Was en snijd de uiteinden van de haricots verts eraf.
  • Wikkel de bacon erom. Maak bundeltjes van 5 haricots verts per twee plakjes bacon.
  • Bak de haricots in 1 eetlepel olijfolie af op middelhoog vuur. In ieder geval totdat de bacon bruin kleurt. Vergeet het niet tussentijds te keren.
  • Doe in een anti-aanbaklaag koekenpan 3 eetlepels olijfolie en laat het warm worden.
  • Doe de zalmmoten in de pan en bestrooi het met zout, zwarte peper uit de molen en paprikapoeder. Laat even bakken en draai het om en bestrooi de andere kant ook met hetzelfde als hierboven.
  • Bak de zalmmoten in 10 minuten om en om bruin.
  • Voeg de ketjap toe.
  • Pers de citroen uit. En blus de zalmmoten af met driekwart citroensap.
  • Doe de rest van de citroensap door de rucola en eikenbladsla melange.
  • Het recept is klaar en super van smaak!

Benieuwd naar nog meer zalmrecepten? Coquilles en gebakken zalm, en gebakken zalm met zalmsnippers.

Wat vind je van het gerecht?

You may also like

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.