1,5K
Dit gerecht heb ik voor het eerst klaargemaakt. De duif is in de oven gebakken met zelfgemaakte kruidenboter.
De duif smaakt bijna hetzelfde als eendenvlees. Best wel lastig te snijden zo’n hele duif, maar je kan het in het midden opensnijden en dan eet het wat makkelijker. Tip: laat wat van de braadjus over om aan tafel over het vlees te gieten.
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen
Ingrediënten voor de gevulde duiven
- 2 duiven
- 100 gram kruidenboter
- 4 plakjes bacon
- 4 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- snufje zwarte peper uit de molen
- 2 bouillonblokjes
- Paprikapoeder
- zoete sojasaus
Bereidingswijze duiven
- Bak in een pannetje met de zelfgemaakte kruidenboter (recept hieronder) de sjalotten en knoflook.
- Vul hiermee de gewassen en uitgelekte duiven, maak dicht met prikkers.
- Marineer de duiven met sojasaus en de warme kruidenboter.
- Leg op elke duif 2 plakjes bacon (puur om droogte van het vlees tegen te gaan), de bacon serveer je er later niet bij.
- En dan de duiven in de oven bruin bakken voor ongeveer 45 minuten, tussendoor de duiven even omdraaien.
Zelfgemaakte kruidenboter
- 100 gram ongezouten roomboter (even zacht laten worden) meng je met 10 stengels fijngemalen bieslook, fijngemalen blaadjes van 3 stengels peterselie, snufje zeezout en wat zwarte peper.
- Dan goed mengen en het geheel in een tupperware bakje met deksel in de koelkast bewaren of gelijk gebruiken.
De champignons zijn om en om gebakken in de kruidenboter voor ongeveer 10 minuten.
Eet smakelijk!