Glasnoedels met gamba’s in hoisinsaus

door Goodfoodmix

Glasnoedels met gamba’s in hoisinsaus en veel meer. De gamba’s heb ik samen gebakken met sojabonen, cashewnoten en rivierkreeftjes. De glasnoedels zijn super snel klaar. De gamba’s in de mix van de verschillende ingrediënten, geven een ware smaaksensatie. Lees snel verder voor het recept 🙂

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 35 minuten

Ingrediënten

  • Vermicelli (glasnoedels) Soe-Oen 50 gram
  • 400 gram gamba’s (schoongemaakt met schaal)
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 50 gram soja bonen
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • een halve theelepel lemon pepper van Jonnie Boer
  • 1/4 theelepel gedroogde peterselie
  • sap van 1 citroen
  • een halve theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Zet een wokpan op laag vuur en doe de zonnebloemolie erbij, verwarm de olie een minuut op laag vuur;
  • Leg de gamba’s voorzichtig in de pan en doe de lemon pepper, paprikapoeder, peterselie en cherrytomaatjes erbij, laat het een kwartier op middelhoog vuur bakken.
  • Vul ondertussen een tweede pan met water voor de vermicelli (glasnoedels) en laat dit koken, dit duurt ongeveer 8 minuten.
  • Doe in de pan met gamba’s de hoisinsaus, soja bonen, rivierkreeftjes en citroensap erbij. Na ongeveer 8 minuten bakken op hoog vuur is het geheel klaar.
  • Maak de glasnoedels volgens de verpakking klaar; het vuur uitzetten, vermicelli (glasnoedels) erin voor 4 minuten, afgieten en daarna met koud water spoelen;
  • Verdeel de glasnoedels over 2 borden, leg de hete gamba’s mix op de glasnoedels en eet smakelijk!

Nog 2 gamba’s recepten: https://goodfoodmix.nl/gambas-in-chimichurri-saus/

https://goodfoodmix.nl/gambas-in-masala-en-coconut-cream/

Tot gauw weer en veel kookplezier.

Groetjes, Roshni van Goodfoodmix

You may also like

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.