1,1K
Groene asperges samen met ansjovisfilets in een frisse citroenolie (ansjovis tapas AH), eikenbladslamelange en zeer zoete stukjes sinaasappel. De groene asperges heb ik 10 minuten gebakken in zonnebloemolie en de salade met de ansjovisfilets, stukjes sinaasappel en eikenbladslamelange heb ik bij elkaar op een bord gebracht en de heerlijke salade is gewoon al klaar. De smaken passen zeer goed bij elkaar en het is dus ook nog eens super snel klaargemaakt!
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 15 minuten
Ingrediënten
- ongeveer 300 gram groene asperges
- ansjovis tapas in frisse citroenolie Albert Heijn
- zak eikenbladslamelange 200 gram van Albert Heijn
- 1 sinaasappel
- 4 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Verwarm een pan op middelhoog vuur en doe de zonnebloemolie erbij. Laat het warm worden binnen een paar minuten en doe de gewassen en drooggedepte asperges erbij.
- Na 10 minuten bakken op laag vuur zijn de asperges klaar, dek de pan af tijdens het bakken, dit scheelt een hoop gespetter.
- Schil de sinaasappel en snijd deze in stukjes.
- Leg op 2 borden (opgemaakt zoals op de foto) de groene asperges, eikenbladslamelange, de stukjes sinaasappel en de ansjovisfilets met de citroenolie.
Eet smakelijk!
Zin in nog meer salades, check https://goodfoodmix.nl/?s=salade
Vrolijke kookgroet,
Roshni van Goodfoodmix