Indische stoofschotel

door Goodfoodmix

Indische stoofschotel

De kruiden, het stoven, het eindresultaat, heerlijk! Dit is een stoofschotel die ik vaak klaar maak. De smaken zijn zo mild maar toch vol en alle ingrediënten passen zeer goed bij elkaar.

Het recept voor 4 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 2,5 uur

Ingrediënten

  • 1000 gram schouderkarbonades of 1000 gram speklappen of een combinatie van allebei (kipkarbonades zijn ook geschikt)
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 stengels citroengras
  • 1 stuk gember van 5 cm
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • 6 bouillonblokjes
  • 8 kruidnagels
  • een snufje foelie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 3 eetlepels zoete ketjap
  • 2 liter water
  • 10 eetlepels bloem
  • 2 laurierbladen
  • 1 chilipeper.

Bereidingswijze

  • De ui snijden en knoflook fijnmalen.
  • De zonnebloemolie heet laten worden in de grote pan.
  • De ui en knoflook toevoegen.
  • De bloem roeren door de pan en 2 liter water toevoegen.
  • Daarna met een garde het geheel stevig roeren.
  • De ketjap en alle kruiden, specerijen, bouillonblokjes en naar smaak zwarte peper en zout toevoegen.
  • Het vlees kort bruin bakken in een koekenpan in een beetje zonnebloemolie.
  • Het vlees toevoegen in de grote pan met de saus.
  • De chilipeper op het laatst erbij serveren. 2 uur het geheel laten stoven op laag vuur. En lekker smullen!

Maak jij ook weleens een stoofschotel klaar? En wat voor soort stoofschotel maak je dan klaar?

You may also like

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.