1,1K
Dit is een heerlijk romig gerecht met homemade tandoori kruiden.
Ben je benieuwd naar mijn recept, lees dan snel verder.
Het recept voor 2/3 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 45 minuten
Ingrediënten
- 800 gram kippendijen
- 2 bouillonblokjes
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 1/2 theelepel gedroogde koriander
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel komijnzaad
- 1 blikje tomatenpuree van 140 gram
- 1 bekertje crème fraîche van 125 gram
- citroensap van 1 citroen
- 50 ml water
Bereidingswijze
- Kruid de kippendijen met de koriander, kurkuma, cayennepeper, paprikapoeder, kaneel en komijnzaad. Laat dit 15 minuten staan.
- Verwarm een grote pan op middelhoog vuur, laat deze goed warm worden binnen een minuut en doe de zonnebloemolie erbij.
- Leg de gekruide kippendijen in de pan, roer het geregeld om en doe het water erbij. Zet het vuur wat lager en laat het staan voor 10 minuten, roer het geregeld om.
- Doe het citroensap erbij, roer het geheel om. Doe dan de tomatenpuree en crème fraîche erbij en roer het geheel om en laat het staan op laag vuur voor ongeveer 15 minuten. Roer het tussendoor goed om.
- Serveer de kippendijen zoals op de foto en serveer er rijst bij.
Eet smakelijk! Hierbij nog een kiprecept: https://goodfoodmix.nl/bami-met-zoete-kip-ketjap/
Vriendelijke kookgroet,
Roshni van Goodfoodmix