1,2K
Je kan wel op 1000 manieren de schouderkarbonade klaarmaken, bijvoorbeeld in een Indische stoofschotel. Ik heb dit keer voor een snelle, maar zeer smakelijke variant gekozen. Ik heb de schouderkarbonades in roomboter gebakken met zeer weinig extra toevoegingen.
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 15 minuten
Ingrediënten
- 2 grote schouderkarbonades van varkensvlees
- 1 klont ongezouten roomboter van ongeveer 50 gram
- 1 afgestreken eetlepel zoete ketjap
- 1 bouillonblokje van Maggi
- paprikapoeder naar smaak
- zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de koekenpan en voeg de roomboter toe en laat dit vloeibaar worden.
- Leg de schouderkarbonades in de pan.
- Bestrooi de schouderkarbonade met het fijngemalen bouillonblokje, paprikapoeder en zwarte peper.
- Keer de schouderkarbonades om en bestrooi weer met paprikapoeder en zwarte peper.
- Giet de zoete ketjap over de schouderkarbonades.
- Laat de schouderkarbonades draaien in de pan met een vork. Of door het handvat van de pan vast te houden.
- Keer de schouderkarbonades regelmatig om.
- Bak in een kwartier de schouderkarbonades op laag vuur bruin.
Tip: vergeet niet de schouderkarbonades regelmatig om te keren.
Wat is jouw tip om schouderkarbonades lekker te laten smaken?
Tip: gebakken schouderkarbonade jus met gebakken uien en sla:
Tip: gebakken schouderkarbonade met sla:
Nog meer snelle varkensvlees recepten? Klik dan op de volgende links: Comfort food speklapjes, gebakken spekjes in ketjap.
Tot de volgende keer weer! Veel kookplezier!