2,1K
Met maar 4 ingrediënten, zijn deze heerlijke sticky kippenvleugels op tafel te toveren. Door de zoete ketjap en honing wordt de buitenkant lekker plakkerig en door de Maggi bouillonblokjes is het ook wat zoutig. Dit geheel past perfect bij elkaar en is snel klaar wat het (voor)bereiden ervan betreft. Je hebt er namelijk maar weinig werk aan.
Het recept voor 4 personen als snack
Tijdsduur met voorbereidingen 55 minuten
Ingrediënten sticky honey chicken
- 500 gram kippenvleugels
- 2 eetlepels zoete ketjap
- 1,5 eetlepel honing
- 2 Maggi bouillonblokjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Ik was altijd de kip met koud water en dep het dan wat droog met keukenpapier.
- Doe de kip in een ovenschaal en meng de ketjap en honing erbij, verpulver de bouillonblokjes en meng deze er ook bij.
- Laat 10 minuten afgedekt in de koelkast intrekken.
- Doe de ovenschaal met de kippenvleugels in de oven.
- Na 40 minuten ongeveer zijn de kipjes gaar, ieders oven is anders, dus kijk tussendoor of de kipjes bruin worden en dat het niet te hard gaat.
Benieuwd naar nog een kipgerecht?
https://goodfoodmix.nl/kip-kikkererwten-masala/
Veel kookplezier weer! En tot gauw weer. Volg mij ook op Instagram, Facebook, Twitter, onder: Goodfoodmix.
1 Reacties
Prachtig en super lekker