Zarzuela; visstoofpotje

door Goodfoodmix

Zarzuela is een Spaans visstoofpotje. Het is een gerecht met verschillende vissoorten, schaal- en schelpdieren, dit met o.a. verse tomaten, citroensap, olijven en nog veel meer, maakt het tot een ultiem zomers gerecht. Je kunt uiteraard zelf kiezen welke vissoorten en schaal- en schelpdieren je gebruikt. Ik heb het klaargemaakt met kabeljauw, pangasiusfilets en grote garnalen. Het recept is makkelijk om klaar te maken, omdat het allemaal in 1 grote pan gaat. Het smaakte heerlijk fris en de olijven gaven het gerecht een extra bite.

Het recept voor 4 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 55 minuten

Ingrediënten Zarzuela

  • 450 gram reuzengarnalen (ontdooid)
  • 400 gram kabeljauw (ontdooid)
  • 350 gram pangasiusfilets (ontdooid)
  • 2 Maggi kleine kubus bouillonblokjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 8 grote tomaten
  • citroensap van 2 citroenen
  • een handvol groene olijven
  • 2 laurierbladen
  • een klein bosje fijngesneden peterselie
  • een paar stengels selderij
  • zout naar smaak
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 gesneden ui
  • een halve theelepel lemon pepper
  • een halve theelepel chili poeder
  • een theelepel paprikapoeder

Tips

“Eventueel kun je om de saus dikker te maken, maizena gebruiken. Dit doe je door 2 eetlepels maizena in een apart kommetje met 4 eetlepels koud water te mengen. Dan toe te voegen in de stoofpot en er goed doorheen te roeren.”

“Tip: koop garnalen met schaal, waarvan de darmkanalen (zwarte sliertjes bovenkant rug) al zijn ingesneden en verwijderd. Deze zijn meestal te krijgen uit de vriezer.”

“”In plaats van een scheut droge wijn heb ik er citroensap in gedaan, om het stoofpotje toch een frisse bite te geven.”

Bereidingswijze

  • Snijd de tomaten in stukken.
  • Zet een grote pan op middelhoog vuur, laat warm worden en voeg de olijfolie toe.
  • Voeg de tomaten, ui, knoflook, laurierbladen, peterselie, selderij en bouillonblokjes toe.
  • Voeg de vissoorten en reuzengarnalen toe.
  • Voeg de citroensap, zout, lemon pepper, chilipoeder, paprikapoeder en olijven toe.
  • Laat het geheel 40 minuten sudderen op laag vuur.
  • Roer het geheel geregeld om.
  • Serveer in diepe borden met eventueel stokbrood en lekkere frisse zomerse Crodino drankjes (deze zijn non-alcoholisch).
  • Ik heb ook nog plakken courgette met rozemarijn, tijm, zonnebloemolie uit de oven erbij gedaan, oven op 220 graden en in 20 minuten klaar.

Benieuwd naar nog een visgerecht? https://goodfoodmix.nl/maaltijdsalade-rivierkreeftjes-rucolacress/

Smakelijke groet,

Roshni van Goodfoodmix

You may also like

2 Reacties

Benjamin 11 juli 2020 - 23:29

Super mooi en heerlijk

Beantwoord
Goodfoodmix 11 juli 2020 - 23:33

Dank je wel 🙂

Beantwoord

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.