Sticky honey chicken

door Goodfoodmix

Met maar 4 ingrediënten, zijn deze heerlijke sticky kippenvleugels op tafel te toveren. Door de zoete ketjap en honing wordt de buitenkant lekker plakkerig en door de Maggi bouillonblokjes is het ook wat zoutig. Dit geheel past perfect bij elkaar en is snel klaar wat het (voor)bereiden ervan betreft. Je hebt er namelijk maar weinig werk aan.

Het recept voor 4 personen als snack

Tijdsduur met voorbereidingen 55 minuten

Ingrediënten sticky honey chicken

  • 500 gram kippenvleugels
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 1,5 eetlepel honing
  • 2 Maggi bouillonblokjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Ik was altijd de kip met koud water en dep het dan wat droog met keukenpapier.
  • Doe de kip in een ovenschaal en meng de ketjap en honing erbij, verpulver de bouillonblokjes en meng deze er ook bij.
  • Laat 10 minuten afgedekt in de koelkast intrekken.
  • Doe de ovenschaal met de kippenvleugels in de oven.
  • Na 40 minuten ongeveer zijn de kipjes gaar, ieders oven is anders, dus kijk tussendoor of de kipjes bruin worden en dat het niet te hard gaat.

Benieuwd naar nog een kipgerecht?

https://goodfoodmix.nl/kip-kikkererwten-masala/

Veel kookplezier weer! En tot gauw weer. Volg mij ook op Instagram, Facebook, Twitter, onder: Goodfoodmix.

You may also like

1 Reacties

Benjamin van Eck 7 juli 2020 - 21:50

Prachtig en super lekker

Beantwoord

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.