Fudge cacao bonbons met gecondenseerde kokosmelk

door Goodfoodmix

Dit zijn de lekkerste fudge cacao bonbons die je ooit geproefd hebt. Dit is een aanrader voor de echte zoetekauw en voor de chocoladeliefhebber. De fudge was een kleverige massa om er balletjes van te rollen, maar het is gelukt. Met wat geduld en veel cacaopoeder werd de kleverige massa van o.a. gecondenseerde kokosmelk, handelbaar om er mooie balletjes van te rollen. Het resultaat met een vleugje gouden poederspray maakt het een mooie bonbon.

Het recept voor 20 fudge bonbons

Tijdsduur voorbereidingen fudge 10 minuten klaarmaken en 8 uur koeling

Ingrediënten fudge bonbons

  • 1 blik gecondenseerd kokosmelk (te koop bij AH, schap met toko spullen)
  • 50 gram ongezouten boter
  • 2 eetlepels suiker
  • 5 eetlepels Nesquik cacaopoeder
  • 1 eetlepel pure Blooker cacaopoeder (te koop bij AH)

Bereidingswijze

  • Verwarm een pan op laag vuur.
  • Doe de boter erbij en laat het smelten.
  • Doe de gecondenseerde kokosmelk, suiker en beide cacaopoeders in de pan.
  • Laat het geheel 10 minuten staan en roer het regelmatig om, zodat alle suiker gesmolten is.
  • Maak ondertussen een bakje van 20 bij 20 cm klaar met bakpapier erin.
  • Giet het hete mengsel erin en laat het afkoelen.
  • Leg het bakje met het mengsel voor 8 uur in de koelkast.

Tijdsduur voorbereidingen fudge bonbons rollen 25 minuten

Ingrediënten

  • 16 eetlepels cacaopoeder Nesquik.
  • eetbare gouden poederspray Xenos (tasty me)

Bereidingswijze

  • Haal het bakje uit de koelkast.
  • Strooi 5 eetlepels cacaopoeder op een groot bord.
  • Doe 10 eetlepels cacaopoeder door de kleverige chocolademassa in het bakje.
  • Zorg er met zeer schone handen voor dat het cacaopoeder zich goed mengt door de chocolademassa.
  • Rol er balletjes van en rol de balletjes door het cacaopoeder op het klaargelegde grote bord.
  • Leg de balletjes op een apart plat bord klaar, strooi er nog 1 lepel cacaopoeder overheen.
  • Spray wat gouden poederspray over de balletjes en je bonbons zijn klaar.
  • Serveer het voor je gasten, ze zullen verbluft zijn…
  • Bewaar de rest in een bewaarbakje in de koelkast. Als er nog wat over is…

De fudge bonbons zijn aan de buitenkant lekker poederig en van binnen licht kleverig met een romige chocoladesmaak. Wat vind jij ervan?

Voor nog een zoetekauw recept met chocolade, check: https://goodfoodmix.nl/nutella-chocolade-chewy-koekjes/

Smakelijke groet,

Roshni van Goodfoodmix

You may also like

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.