Shaslick potje

door Goodfoodmix

Shaslick potje; een zelfverzonnen naam op de welbekende shaslick (op een stokje). Mijn man en ik kwamen erop toen we de shaslick buiten het BBQ-seizoen wilden eten. In een grillpan koekt het altijd zo aan en je krijgt toch niet de houtskoolsmaak, dus dachten we: “Hé, dan doen we het vlees, de paprika’s, spek en uien in een wok, bakken we het af en als laatst gieten we royaal de chilisaus eroverheen!”

En zo zag het eruit in de pan (in de blauwe kom, kon er wel wat saus bij…)

Het recept voor 4 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 30 minuten

Ingrediënten Shaslick potje

  • 400 gram hamlappen
  • 300 gram ontbijtspek
  • 1 rode en 1 oranje paprika (of welke kleur je wilt)
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • een halve theelepel gedroogde peterselie
  • een halve theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 8 eetlepels chilisaus
  • 100 ml water
  • zout en peper uit de molen naar smaak

Bereidingswijze

  • Snijd de hamlappen, spek, paprika’s en uien in stukken en pers de knoflook fijn.
  • Kruid de hamlappen met zout en peper naar smaak.
  • Doe een grote pan op middelhoog vuur en doe de spekblokjes erin en bak het totdat het vet vrijkomt, roer tussendoor om.
  • Doe de uien erbij, bak de uien glazig en doe de stukken hamlappen, stukken paprika, knoflook, chilipoeder en paprikapoeder erbij, roer het geheel om.
  • Bak het geheel 10 minuten op middelhoog vuur door. Roer regelmatig om.
  • Doe er 100 ml koud water doorheen en laat het zonder deksel 10 minuten inkoken.
  • Strooi de peterselie eroverheen.
  • Giet als laatst, royaal de chilisaus eroverheen en laat het 5 minuten sudderen.
  • En schep het in 4 grote kommen en eet smakelijk!

Wat vind je van ervan? Heb jij ook een traditioneel recept veranderd naar een makkelijkere variant, zoals mijn ‘shaslick potje’?

Smakelijke groet,

Roshni van Goodfoodmix

You may also like

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.