Dit is een heerlijk gerecht deels geïnspireerd op de Caribische keuken. De Jamaican jerk kruiden geven de kippenpoten een Caribische twist. Ik had ook trek in chorizo en een frisse salade en bedacht er gebakken chorizo met cherrytomaatjes en andijvie bij. Het is een gekke, maar super lekkere mix!
Het woord ‘jerk’ in de Jamaican jerk kruidenmix heeft niets te maken met het gelijknamige Engelse woord. Met Jamaican jerk wordt een kruidenmix en bepaalde kookstijl uit Jamaica bedoeld. Ik gebruik de Jamaican jerk kruidenmix (van de Jumbo, merk: Fiddes Payne Jamaican jerk) met de volgende ingrediënten: rietsuiker, gemalen pimentbes, citroenrasp, gemalen ui, zout, selderijzaad, tijm, suiker, gemalen zwarte peper, kaneel, uienpoeder, fijngestampte chili, peterselie, nootmuskaat en gemalen kruidnagels.
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 50 minuten
Ingrediënten
- 2 grote kippenpoten
- 2 theelepels Jamaican jerk kruiden (te koop bij Jumbo)
- 2 theelepels honing
- zout, zwarte peper uit de molen en chilivlokken naar smaak
- ongeveer 300 gram andijvie
- ongeveer 10 cherrytomaatjes
- 1 chorizo worst van ongeveer 250 gram
- 4 eetlepels zonnenbloemolie
Bereidingswijze
- Snijd de kip in, zodat deze sneller gaar wordt tijdens het bakken.
- Verwarm een pan en doe de zonnebloemolie erbij en laat dit op middelhoog vuur goed warm worden.
- Doe de kippenpoten in de pan en smeer de honing erop en verdeel de Jamaican jerk kruiden, zout, peper en chilvlokken tussen de kippenpoten.
- Keer tussentijds om en laat de kip gaar worden in 40 minuten.
- Bak de chorizo in 8 minuten ongeveer krokant.
- Was de andijvie en cherrytomaatjes. Laat de andijvie uitgieten in een vergiet.
- Serveer de (rauwe) andijvie, cherrytomaatjes op een bord en leg de kippenpoot erop.
Eet smakelijk!
Nog een lekker recept met Jamaican jerk kruiden:
Tot gauw weer en veel kookplezier!!