1,1K
De pina colada komt uit Puerto Rico en is officieel een cocktail met rum, sap van de ananas en kokosmelk. Mijn verfrissende pina colada 2.0 is een alcoholvrije cocktail, dus een mocktail en dus zonder rum. Mijn versie is ook mega lekker en extra verfrissend, doordat deze versie o.a. met citroengras en mango is klaargemaakt. Laat gerust een reactie onderaan dit bericht achter met wat je ervan vindt.
Het recept voor 4 glazen
Tijdsduur met voorbereidingen 15 minuten
Ingrediënten
- 2 stukken ananas en 2 stukken mango, bij elkaar 350 gram uit blik of een kant-en-klaarbakje; vers geschild en gesneden (AH)
- 100 ml kokosmelk
- 3 stengels citroengras
- 1 citroen
- 40 ml pina colada limonadesiroop van Teisseire
- 500 ml koud water
- 20 ijsblokjes
- ter garnering 4 takjes rode bessen
- evt. een paar druppels vloeibare zoetstoffen
Bereidingswijze
- Meng de ananas, mango, kokosmelk, limonadesiroop, koud water en evt. zoetstoffen in een blender.
- Giet het in een 1 liter kan.
- Snijd de citroen in stukken, was en kneus de stengels citroengras (door de stengels doormidden te buigen, hierdoor komen de smaken vrij).
- Doe de stukken citroen en stengels citroengras in de kan erbij.
- Laat 10 minuten intrekken.
- Doe de ijsblokjes erbij.
- Schenk de pina colada in 4 mooie glazen en hang ter garnering de rode bessen in het glas, net zoals op de foto.
- Je kunt je pina colada 2.0 nu serveren en drink smakelijk!
Smakelijke groet,
Roshni van Goodfoodmix
Laat gerust een reactie achter en volg mij ook op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest, zodat je niks mist 🙂
2 Reacties
Ik vond ze heel erg lekker
Zo lief, dank je wel 🙂