We hebben al dagen te maken met tropische temperaturen. De hitte blijft overal hangen, dus een ovengerecht is eigenlijk niet zo’n goed idee, maar ik dacht beter een gerecht uit de oven, dan in de warmte achter het fornuis te gaan staan. Ik had trek in chorizo en ik dacht, ik maak er een snelle Spaanse ovenschotel van met o.a. groene olijven en peppadew (zoete rode pepers met roomkaas). Het heeft heel goed gesmaakt en de ventilator heeft extra hard gedraaid om de warme ovenlucht weg te krijgen…
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 35 minuten
Ingrediënten
- 600 gram kippendijen
- 200 gram chorizo
- 20 olijven met knoflookteentjes ingelegd in olijfolie (Albert Heijn tapa olijven)
- 15 peppadews (zoete rode pepers gevuld met roomkaas, Albert Heijn tapa)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de zonnebloemolie in een ovenschaal.
- Snijd de chorizo in stukjes en doe dit in de ovenschaal erbij.
- Doe de kippendijen, 15 olijven met knoflookteentjes en 10 peppadews erbij en vermeng de ingrediënten met elkaar. Bewaar dus 5 olijven en 5 peppadews voor het gerecht na de oven.
- Doe de ovenschaal in de oven en na 30 minuten is de Spaanse ovenschotel klaar!
- Pak 2 borden en verdeel de ovenschotel en verdeel de overgebleven olijven en peppadews ook over de borden.
- Eet smakelijk!!
Benieuwd naar nog een ovengerecht met kip? Check dan: https://goodfoodmix.nl/kippenbouten-in-zoete-ketjap/
En vond je het recept van mijn ovenschotel er smakelijk uitzien? Vergeet dan niet om mij hieronder een hartje te geven (door het hartje aan te klikken). Alvast bedankt.
Smakelijke groet,
Roshni van Goodfoodmix