Zeeuwse mosselen

door Goodfoodmix

Dit keer een recept van mijn man Benjamin, heerlijke Zeeuwse mosselen. Een gerecht uit de provincie waar hij vandaan komt. Hij heeft gekozen voor Prins Zeeuwse mosselen, dit zijn grote mosselen met een uitstekende smaak. Hij heeft ervoor gekozen om de mosselen niet in wijn te dompelen, waardoor de mosselen een heerlijke pure smaak behouden.

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 kilo Zeeuwse mosselen van Prins
  • 2 zakjes mosselkruiden
  • 3 laurierbladen
  • 400 gram kant-en-klare mosselgroenten
  • 2 versnipperde uien
  • 4 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels Bertolli olijfolie
  • zwarte peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  • Schoonmaken van mosselen: zorg ervoor dat de wasbak schoon is en doe de mosselen erin, spoel de mosselen met veel koud water af, schrob evt. de ruwe plekjes eraf met een schoon sponsje. Tik elke mossel apart tegen het aanrechtblad, gaat de mossel open en dan weer dicht, dan is het een goede mossel om veilig op te eten. Blijft de mossel openstaan, dan kun je de mossel weggooien.
  • Verwarm een zeer grote pan op middelhoog vuur en doe er de olijfolie bij.
  • Doe de uien erbij en bak deze glazig, doe de mosselen erbij, roer het een paar keer met een grote lepel om.
  • Voeg de mosselkruiden, mosselgroenten en laurierbladen toe en roer het geheel regelmatig om.
  • De mosselen gaan tijdens het koken open.
  • Binnen een kwartiertje is het klaar en kan het in een grote schaal, zoals op de eerste foto opgediend worden.
  • Eet smakelijk!!
Het schoonmaken van de mosselen
De mosselen in de pan

De mosselen hebben onwijs goed gesmaakt, dank je wel Ben 🙂

Zin in nog een mosselrecept? Check dan de volgende link: https://goodfoodmix.nl/mosselen-in-rijstazijn-tm-6-september-is-het-nationale-mosselweek/

Smakelijke groet,

Roshni van Goodfoodmix

You may also like

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.