Nutella, de lekkerste chocoladepasta die er is, naast broodbeleg, kun je er ook hele lekkere en zeer snelle koekjes mee klaarmaken. Dit zijn echt de makkelijkste chewy koekjes van Nutella. De koekjes zijn met maar 3 ingrediënten klaar te maken. Nutella gebruik je voor in de koekjes en ook als toef. De koekjes zijn al binnen een kwartier klaar, dit is dus super snel. De binnenkant blijft wat zacht en de koekjes zelf worden ook niet helemaal hard, dit zorgt voor het ‘chewy’ effect. Een soort van plakkerig aan de binnenkant en niet helemaal hard aan de buitenkant. Probeer het zelf, dan weet je precies wat ik bedoel.
Het recept voor 14 koekjes
Tijdsduur met voorbereidingen 20 minuten
Ingrediënten Nutella chocoladekoekjes
- 180 gram Nutella
- 1 ei
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eetlepels Nutella voor de vulling
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor (boven- onderverwarming) op 175 graden (hangt van je oven af, kan een paar graden afwijken).
- Mix de Nutella, ei en bakmeel in een kom en kneed het tot een bol.
- Maak er 14 bolletjes van en druk ze plat (diameter koekjes ongeveer 2,5 cm) op een ovenschaal met bakpapier.
- Laat een centimeter ruimte tussen de koekjes, ze zetten ook nog uit.
- Maak een klein deukje in het midden van de koekjes met een theelepel.
- Pak een spuitzak en doe er een spuitmond in, doe de Nutella erin en knip het puntje van de zak eraf.
- Spuit een toefje Nutella in het midden van de koekjes.
- Doe de schaal met koekjes in de oven.
- Na een kwartier zijn de koekjes klaar. Pas op de koekjes kunnen nog erg heet zijn aan de binnenkant!
Ken jij nog meer zeer snelle koekjes recepten? Deel ze dan hieronder en wie weet maak ik die de volgende keer klaar. Wat vind je van dit recept?
Smakelijke groetjes,
Nog een zoet recept? Check dan: https://goodfoodmix.nl/valentijn-cupcakes/
Roshni van Goodfoodmix