Valentijn cupcakes

door Goodfoodmix


Valentijnsdag is een dag om je grote liefde te verrassen. Of als je die niet hebt, verras je jezelf toch gewoon en als je daar toch mee bezig bent, dan is het een leuk idee om deze heerlijke Valentijn cupcakes te maken.

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 50 minuten

Benodigdheden

Voor cupcakes: siliconen cupcakevorm, elektrische handmixer (keukenmachine), cupcakevormpjes.

Voor botercrème: siliconenvormpjes met rozen en madeliefjes of wat je zelf mooi vindt, spuitzak met spuitmondje stervorm.

Ingrediënten 4 cupcakes 

  • 62,5 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 62,5 gram suiker (op kamertemperatuur)
  • 62,5 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel melk (op kamertemperatuur)
  • 1 ei (op kamertemperatuur)

Ingrediënten botercrème

  • ongeveer 190 gram ongezouten roomboter
  • 4 eetlepels poedersuiker en een theelepel poedersuiker voor de fondant
  • een mespuntje rode eetbare kleurstof
  • ongeveer 30 gram fondant
  • sprinklers van bijvoorbeeld hartjes van dr. Oetker

Bereidingswijze cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 170 graden (boven-onderverwarming).
  • Mix de boter en suiker zacht in een keukenmachine met gardes.
  • Voeg de melk en het ei toe en mix het voor een minuut verder op de middelste snelheid (doe de ei eerst in een klein schaaltje en dan pas in de mixkom, mocht er een stukje schaal meekomen, dan haal je deze makkelijker weg).
  • Voeg het bakmeel toe en mix op de laagste stand in een minuut het beslag zacht en luchtig.
  • Doe de cupcakevormpjes in de siliconen cupcake bakvorm en doe met een eetlepel het beslag tot 2/3 in de vormpjes, met een andere eetlepel maak je het beslag los van de lepel en gaat het makkelijker in het vormpje.
  • Doe de bakvorm met de cupcakes voor 25 minuten in de oven. Check daarna eerst met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn, prik er in en als de prikker schoon eruit komt, zijn de cupcakes gaar.
  • Doe de cupcakes uit de bakvorm en laat deze op een bord of plaat goed afkoelen.

Bereidingswijze botercrème

  • Mix de boter in de keukenmachine zacht en doe er de poedersuiker en kleurstof bij, mix het door totdat de kleur mooi egaal is.
  • Monteer de spuitzak in elkaar en doe het ondersteboven in een glas en doe de botercrème erin. Leg het voor ongeveer 15 minuten in de koelkast
  • Een tip om te oefenen om toefjes te maken: oefen op een (schoon) bord en doe daarna de botercrème terug in de spuitzak om te gaan gebruiken voor de cupcakes.
  • Maak leuke vormpjes met fondant met een siliconenvorm/mal van rozen, madeliefjes, hartjes etc. Poeder de siliconenvorm eerst met wat poedersuiker in en leg het om uit te harden op een bord met een laagje poedersuiker. Binnen een paar minuten is het wat harder geworden. Een tip: druk de fondant met een plaat van kunststof plat op de vorm, bijvoorbeeld een kleine taartschraper, dan plakt het niet en snijd hiermee ook de restjes eraf.
  • Haal de botercrème uit de koelkast en maak toefjes op de afgekoelde cupcakes en besprenkel het met sprinklers en je zelfgemaakte fondantvormpjes.

Ik hoop dat het recept helder uitgelegd is. De cupcakes zijn echt zalig en hopelijk is het een idee voor jou voor jouw grote Valentijn 🙂

You may also like

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.