Valentijnsspecial: eendenborstfilet met salade van rode bietjes, frambozen en rode druiven

door Goodfoodmix


Vandaag is rood de kleur van…. rode bieten, frambozen en rode druiven. Dit gerecht heb ik gedoopt tot een Valentijnsgerecht. Samen met de sappige eendenborstfilet ga je het hart van je grote liefde sneller laten kloppen, haha grapje hoor, maar ik weet zeker dat het zal smaken. Het is ook super snel klaargemaakt, dus dat is mooi meegenomen.

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets (vacuüm verpakt van Albert Heijn van bijna 300 gram per stuk)
  • 5 eetlepels Kikkoman sojasaus
  • 1 avocado
  • 85 gram veldsla (gewassen in zak bijvoorbeeld van de Albert Heijn)
  • een 6 rode bieten (vacuüm verpakte, voorgekookte kleine rode bieten bijvoorbeeld van Albert Heijn)
  • een handjevol frambozen
  • een handjevol druiven
  • Zout en zwarte peper uit de molen naar smaak

“Tip: serveer er frietjes of gebakken aardappeltjes bij.”

Bereidingswijze

  • Gebruik voor het bakken van de eendenborstfilets een stalen pan met dikke bodem. Heb je deze niet, dan kun je ook een koekenpan gebruiken.
  • Laat de eendenborstfilets 10 minuten uit de koeling voordat je het gaat bakken.
  • Laat de pan op middelhoog vuur goed heet worden.
  • Snijd de eendenborstfilets in: verticaal, met 1 cm tussenruimte en dan horizontaal met 1 cm tussenruimte, strooi er wat zout en peper uit de molen naar smaak overheen.
  • Geen boter of olie toevoegen in de pan, de eendenborstfilets op de huid in de pan leggen, ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur bakken. Er komt dan voldoende vet vrij in de pan, van de vette huid.
  • Dan omdraaien en weer 4 minuten op middelhoog vuur bakken. Giet daarna per eendenborstfilet 2 eetlepels Kikkoman sojasaus eroverheen. Eventueel tussentijds een paar keer draaien.
  • In de pan de eendenborstfilets laten rusten. De eendenborstfilets mogen een beetje rosé van binnen zijn.
  • Ondertussen de salade klaarmaken, de salade kun je ook van te voren klaarmaken.
  • Snijd de bieten in plakken en de avocado in stukjes.
  • Verdeel de veldsla, bieten, avocado, frambozen, rode druiven over de borden en leg de eendenborstfilets erop.
  • Giet per eendenborstfilet nog een halve eetlepel Kikkoman sojasaus eroverheen, zodra het op je bord ligt.

Voor nog wat zoete inspiratie voor Valentijnsdag:

Valentijn cupcakes

Eet smakelijk en liefdevolle groet!!

You may also like

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.